Huttentocht

Bergkamp – Spaanse Pyreneeën

Ben je tussen 12 en 18 jaar? Trek je graag naar de bergen voor een hoop avontuur? Is een week “back to basic” volledig jouw ding? Dan ben je bij dit kamp aan het juiste adres!

 

We trekken met een toffe bende jonge avonturiers een week naar de bergen. De bestemming wordt het nationale park “Ordesa y Monte Perdido” in de Spaanse Pyreneeën.

 

Op zaterdag installeren we ons “basiskamp”, van waaruit we de hele week actie zullen ondernemen. We hebben zoals ieder jaar een avontuurlijk programma voorzien. Dit programma richt zich naar de jonge avonturier, maar is ook voor niet-klimmers zéér toegankelijk!

 

We maken het programma steeds zo gevarieerd mogelijk zodat iedereen op allerlei manieren uitgedaagd wordt. Enkele activiteiten die gedurende de stage zeker aan bod zullen komen:
– Een driedaagse trip door het hooggebergte, waarbij we van hut naar hut wandelen. Drie dagen lang zetten we geen voet meer in het dal. Langs wilde bergriviertjes en over paden, rotsen en bergtoppen gaat het van boven naar beneden. Goede kledij en stevige stapschoenen zijn hierbij een absolute must!
– Omdat een avonturier zelf zijn weg moet kunnen vinden, lassen we ook een wat oriëntatietechnieken in. Nadat we geleerd hebben om met kompas en kaart te werken, laten we de navigatie aan de deelnemers over. Als dat maar goed komt..
– ‘s Middags en ‘s avonds moeten de magen gevuld worden. De begeleiders gaan telkens mee met alle activiteiten, dus geregeld zullen de deelnemers ook een handje toesteken bij het koken!
– De laatste avond proberen de begeleiders een gezellig plaatsje op te zoeken om een heerlijke barbecue te maken, vergezeld door een kampvuur met wat marshmallows. Ideaal om na te praten over een zalige week vol avontuur!
– Geen inspanning zonder ontspanning. Als de voeten moe zijn en de magen gevuld zijn, zorgen we dat niemand zich verveelt. We spannen met veel plezier een slackline op een idyllische plaats, waarop je op het einde van de week sowieso wat kunstjes kan. Daarnaast nemen we ook kaarten, frisbees en een voetbal mee.

In samenwerking met Bleau Climbing Team.

INSCHRIJVEN

Zo2 (08/07 – 14/07) 12 – 18j

Spaanse Pyreneeën € 390,-

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN